De Kleedkamer. (fictief)

Deze ruimte zal veel wielerharten sneller laten kloppen! Hier treft de bezoeker honderden truien aan. Voor velen zijn het shirts, maar oorspronkelijk heten ze in de wielerwereld truien. (denk aan de gele, groene en bolletjes trui!)

Hier treft men oud en hedendaags door elkaar heen, van clubtruien tot sponsortruien. Truien waarbij de woorden "Oh jaaa..." met regelmaat zullen vallen bij de herkenning. In de meeste gevallen staat erbij wie ze ooit droegen en in welke periode.

Kansen voor het bedrijfsleven?

Heel bijzonder moeten in deze ruimte de 'corners' worden. Denk dan b.v. aan de Caballero-corner, de Amstel Bier corner, de Frisol corner en de Peugeot corner. Van dat laatste merk, bepalend geweest binnen de Zaanse wielersport in de jaren '60, staat zelfs een Peugeot 404 materiaalwagen in de witte kleur met zwart geblokte band!

Voor het bedrijfsleven liggen zéker in deze ruimte veel mogelijkheden. Wat te denken van een AGU corner, een Dracat corner, een Specialized corner etc.etc.

Er hangen op dit moment al ruim 300 truien te wachten tot ze een mooie plaats krijgen toebedeeld in het ZWM en we hopen er nog velen bij te krijgen! De oudste is van 1936.

Deel deze pagina